Kvinnliga formgivare allt mer delaktiga i belysningsdesign

Det finns många roliga sätt att förändra där hemma och en sak som jag som nyligen utexaminerad med första professionella jobbet har upptäckt är hur jag kan använda mig av belysning för att piffa upp. Jag formligen älskar lampor och mina kompisar tycker faktiskt att jag blivit lite tokig men för mig är det bara kul.

127-5-kvinnliga-formgivare-allt-mer-delaktiga-i-belysningsdesignIdag är kvinnliga formgivare allt mer delaktiga i belysningsdesign och för mig är det bara en bra sak att kvinnor syns och tar plats. Därför har jag satsat en del på belysning av just kvinnor även om det naturligtvis även finns massa snyggt gjort av män.

Jag gillar när man kan förändra ett rum beroende på dess syfte för stunden. Om jag till exempel ska ha kompisar över på middag vill jag ha ett visst ljus medan en arbetsrelaterad eftermiddag i vardagsrummet innebär att jag behöver starkt och bra ljus som jag kan jobba i.

Numera shoppar jag, precis som många andra, det mesta online och Designlampor.nu säljer lampor på nätet i snygg design som tilltalar de allra flesta. Nu är kvinnliga formgivare allt mer delaktiga i belysningsdesign och detta märks även i denna butik.

Jag känner mig numera rätt hemma i alla som har med onlinehandel att göra och mina bästa tips för den som är ny på marknaden.

Tips för dig som ska handla på nätet

  • Håll koll på plånboken. Jag är lite av en spenderare så för mig personligen är detta extra viktigt. Att sätta en övre köpgräns för sig själv oavsett personlighet är smart för alla som vill förhindra att han shoppar för mer än man har råd med. Det finns enkla budgetkalkyler man kan använda sig av på nätet om man känner sig osäker på hur man gör upp en bra budget för sig själv.
  • Gör upp en lista över vilka behov du har, helt enkelt vad du vill att belysning ska göra för ditt hem. Då blir det enligt min erfarenhet mycket lättare att sedan prioritera bland den belysning du är intresserad av – det mest nödvändiga först och önskningar när och om du har råd.
  • När du hittar en butik du är intresserad av att handla ifrån bör du alltid kolla upp den genom en enkel sökning på nätet. Då får du tillgång till rekommendationer och omdömen från tidigare kunder och dessa är så som jag ser det bra att ta del av för alla som vill undvika oseriösa handlare.
  • Glöm heller inte att ställa frågor och själv läsa igenom villkoren för köpet. Detta är oerhört viktigt för alla som vill undvika att hamna i en situation man inte räknat med om varan mot förmodan inte skulle vara vad du hoppats eller om du är missnöjd med någonting annat kring köpet. Tro mig, detta är väl värt det att lägga lite tid på om du vill bli nöjd.

Belysning är kul och numera är kvinnliga formgivare allt mer delaktiga i belysningsdesign. Detta har jag lärt mig mycket om genom att läsa tidningar och magasin om just inredning och belysning. Nyfiken på en kul artikel – om hur en kändis använder belysning hemma kan du läsa i denna artikel i Dagens Nyheter. Jag rekommenderar alla som vill piffa upp där hemma att ta del av så mycket inspiration det bara går. Då blir det nämligen mycket lättare att se vad det är man själv gillar och är ute efter när det kommer till ens eget hem.

Genom att ta smarta beslut kring de köp man gör tror jag att man har stora chanser att lyckas även om man inte har jobbat med inredning förut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *