Hur kontorsstädning kan hjälpa företag

1495-1

Ett normalt stort företag har flera olika delar som måste fungera. Dels individuellt, där de uppfyller alla sina uppdrag. Men de ska även ha ett visst samarbete, en koordination som gör så att verksamheten flyter på så den ska. Det kan tyckas att en särskild avdelning är extra viktig. Men sanningen är att alla har något att bidra med för att helheten ska fungera.

I ett företag som säljer produkter kanske butiken eller försäljarna upplevs som allra viktigast. Det är trots allt där som kontakten med kunden sker och där du måste ha en viss skicklighet för att lyckas. Men om du tänker lite närmare på saken så inser du att det inte alls bara är där det krävs talang. Den allra bästa säljaren kan få igenom en affär. Om sedan ekonomiavdelningen inte följer upp med fakturan så blir det i alla fall inte en framgång.

Många bäckar små är hemligheten för att lyckas

För att en verksamhet ska gå framåt så måste alla kuggarna i hjulet samarbeta. Ekonomiavdelningen är ett bra exempel eftersom de ofta jobbar lite i skymundan. Du tänker inte mer på det såvida de inte ringer om ett underlag eller glömmer betala in något viktigt. Misstag som inte alls sker så ofta. Någon annan som jobbar hårt för att verksamheten ska gå framåt är den som städar på kontoret. På flera håll ser du inte ens den personen eftersom de kommer in tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Tänk dock på det kaos som uppstår om hen missar en dag. Eller bara ett litet hörn av kontoret. Många märker direkt om det inte blivit dammsugit en viss dag i veckan. För även om du inte ser när de städar så vet du hur viktigt det är. Att sitta och jobba på ett smutsigt kontor är inte ens ett alternativ. Ingen kan vara effektiv om inte omgivningarna är rena och inbjudande. Letar du efter priser för kontorsstäd ?

Hur du väljer en bra städfirma

Idag är det vanligt att olika städfirmor får lägga in en offert och så väljer företaget den som verkar bäst. Det du ska se på är inte bara priset, även om det naturligtvis är av vikt. Jämför gärna vilka tjänster som är inkluderade i avtalet. Bemötandet på firman kan också vara avgörande. Förhoppningsvis kommer ni att ha ett samarbete under en längre period, så hur du behandlas är något att ta med i beräkningen. Se alla deras affärsområden (https://likasombar.com/affarsomraden/) på hemsidan.

Ofta finns det en paketlösning som ger dig både billig och effektiv kontorsstädning. Sedan kan du lägga till vissa tjänster som du tycker behövs. På en del kontor har man satsat på gröna växter. De ger både syre och trivsel. Om du vill att firman ska ta hand om dessa kan du se till att få med det i avtalet. Det samma gäller mattor som ju ska tvättas professionellt med jämna mellanrum. Om du inte har ett avtal med en mattfirma så kanske städfirman kan ta sig an det också.

1495-2

Snygga kontor över hela världen

Det är inte bara städningen som är viktig för att ett kontor ska fungera väl. Allt fler arbetsgivare satsar lite extra på design och trivsel. De har insett att folk jobbar bättre om de sitter i trevliga omgivningarna. Detta påverkar även nybyggen där arkitekterna strävar efter att kombinera nytta med nöje. Ett snyggt kontor som har en bra akustik kan erbjuda goda möjligheter för produktivitet och trevnad. DI skriver i denna artikel om en ny kontorsbyggnad designade av Belatchew artitekter.

Moderna kontorslandskap är också skapade på ett sådant sätt att de är lättare att hålla rena. I gamla byggnader kan du nästan skrubba hur mycket som helst utan att det blir en nämnvärd skillnad. Men dagens material är gjorda för att snabbt kunna torkas av och desinficeras. Genom att underhålla nya ytor på ett korrekts sätt så minskar även slitage och skador. Det blir därmed lättare att njuta av det fina kontoret en längre tid innan renovering börjar bli ett alternativ. Expansionen av Renall AB berättar NT om i sin artikel.

Vikten av renhåll

Nu är det alltså inte bara en estetisk fråga när det handlar om kontorsstädning. Det är klart att ett kontor ska se snyggt och rent ut. Annars kommer kunderna snabbt att försvinna. För oavsett hur ditt hem ser ut så är det få personer som accepterar mindre rena förhållanden när de betalar för sina tjänster. Likaså jobbar de flesta mycket bättre när det är rent. Det sprider trivsel och leder till en bättre atmosfär.

Men renhåll handlar också om hälsa. Alla vet hur viktigt det är med personlig hygien, och omgivningarna är inget undantag. Varje dag så kommer du i kontakt med bakterier och virus av olika slag. Det är ingenting du kan undvika, speciellt inte om du reser kommunalt till jobbet. På din arbetsplats så kan du dock förvänta dig att renligheten ska ligga ett steg ovanför. Något som leder till en sundare miljö med färre sjukskrivningar.

Du kan också göra din del med att hålla kontoret rent. Även om det är en städfirma som kommer inte och gör själva arbetet så kan du hålla ordning på ditt skrivbord till exempel. De har inte rätt eller skyldighet att lyfta på papper och annat som ligger framme. Men om ytorna är tomma kan de se till att de blir riktigt rena. Ett samarbete som alla tjänar på.

Hjälpa ditt företag gå framåt

Det är inte alla av världens stora företagare som har koll över vem som jobbar för dem. Rent praktiskt är det inte möjligt, speciellt när det handlar om multinationella verksamheter. Men inom vissa gränser kan det löna sig att ha en viss översikt av de olika delarna. För om en av dem inte fungerar så påverkar det hela företaget. Kanske inte med en gång, men så småningom.

Alla företag jobbar med begränsade resurser. Till och med enorma koncernerna har ett tak på vad de kan lägga ner på olika saker. Det är helt normalt och du lär dig anpassa dig. Men framför allt när resurserna är små, som i början när du kanske jobbar med lånade pengar, så gäller det att låta dem arbeta fullt ut. Planera noga och välj de lösningar som ger dig allra mest i gengäld.

Använd dina resurser på allra bästa sätt

Denna princip kan tillämpas på såväl den dagliga ruljangsen till investeringar och tjänster. Det är en självklarhet att väga alla för-och nackdelar när du köper in maskiner. De flesta anställer inte den första som söker en post utan ser till att intervjua ett flertal. Allt i samma anda, att inte slösa med det du har. Det samma gäller alltså renhållet. Ta in en del offerter och se vad du kan få för dina pengar.

Ibland är det billigaste paketet den bästa lösningen, men det är inte en självklarhet. Det gäller att se vad du får igen av dina insatser, vare sig de är av ekonomisk art eller tidsmässiga. Helt klart är kontorets städning något som inte kan försummas. Det gäller att ha ett bra samarbete med klara riktlinjer. Dina medarbetare får det rent och snyggt, vilket gör det lättare för dem att göra sin del av helheten. Allt för att verksamheten ska gå framåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *